Proizvodnja

Glavna dejavnost podjetja je izdelava pletenih moških in ženskih oblačil. To so predvsem puloverji, jope, brezrokavniki, pa tudi ženske obleke, krila in različni modni dodatki. Dejavnost spada med maloserijsko proizvodnjo, proizvodi in storitve nastajajo po naročilu kupca. Podjetje izdeluje oblačila predvsem za tuje blagovne znamke, saj je le 10 % proizvodnih zmogljivosti namenjeno izdelavi in prodaji lastne blagovne znamke.

Glavna prednost podjetja je poleg znanja in tehnologije, velika fleksibilnost, izredno kratki dobavni roki in maloserijska proizvodnja visoke kakovosti.

Materiali

Ključni vhodni material, ki se uporablja v proizvodnem procesu je visoko kakovostna preja, ki je lahko različne debeline in sestave. Večinoma uporabljamo prejo iz volne in bombaža, vendar tudi svila, dlaka alpake, kašmirska dlaka niso izjema. Napleteni deli vseh teh sestav s pranjem v vodi ali dodajanjem določenih aditivov dobijo svoj dokončen zahtevan otip.

Organiziranost

Proizvodnja podjetja je razdeljena na:

  • pletilnico,
  • šivalnico,
  • pralnico in
  • likalnico


Pletilnica je kapitalno intenzivna dejavnost in v njej obratuje 17 računalniško vodenih – CNC pletilnih strojev nove generacije. Pred začetkom pletenja, naši specializirani programerji pripravijo program za vsako pletenino na ustreznem pletilnem stroju.
Uporabljamo pletilne stroje Stoll in Schima Seiki, finoče 5, 8, 12 in 18. Po končanem pletenju se opravi prva notranja kontrola kvalitete, polizdelki pa nadaljujejo v obdelavo v pralnico in likalnico, nato pa v šivalnico.


Šivalnica trenutno razpolaga s 60-timi različnimi šivalnimi stroji, ki omogočajo vse oblike konfekcioniranja polizdelkov. Proces konfekcioniranja je prilagojen vsakemu izdelku posebej. Značilna prednost v kvaliteti izdelave pletenine je prav gotovo v procesu verižkanja, kjer sestavljamo rokave, ovratnike in žepe v celoto. Imamo 15 strojev za verižkanje finoč 5,6,8,10,12,14,16,in 20.


Fazi konfekcije pletenine sledi ponoven pregled pod »bright-light« lučmi.
Z končnim likanjem se izdelku da pravilen izgled ter otip pletenine, ob upoštevanju zahtevanih mer.

Po likanju se ponovno pregleda izdelek, opremi s potrebnimi oznakami in zapakira. Pakiranje je zadnja faza proizvodnega procesa, ki zajema dodajanje etiket s črtno kodo, oznak blagovne znamke, navodil za uporabo, vstavljanje v vrečke ter v kartone, pripravljene za odpremo.